валчест

round, ball-shaped; knobby
* * *
ва̀лчест,
прил. round, ball-shaped; knobby.
* * *
knobby
* * *
round, ball-shaped; knobby

Български-английски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

 • валчест — прил. кълбест, объл, кълбовиден, топ чест, сферичен, закръглен …   Български синонимен речник

 • ротација — (лат. rotatio) 1. вртење на некое тело околу сопствената оска, околу некоја точка или околу низа точки 2. тип. а) вид печатарска машина со валчест калап (обично за печатење на весници); 6) одделение со такви машини 3. фиг. наизменично, постепено… …   Macedonian dictionary

 • цилиндричен — (грч. kylindros валјак) валчест, што е направен со форма на валјак …   Macedonian dictionary

 • закръглен — прил. изоблен, заоблен, объл, овален, валчест, кълбовиден, кълбест, топчест, сферичен прил. извит прил. пълен, едър, надут прил. пълничък, кръглолик …   Български синонимен речник

 • заоблен — прил. объл, изоблен, окръглен, кръгъл, закръглен, овален, валчест, кълбовиден, кълбест, топчест, сферичен прил. извит …   Български синонимен речник

 • изоблен — прил. заоблен, объл, овален, закръглен, валчест, кълбовиден, кълбест, топчест, сферичен …   Български синонимен речник

 • кръгъл — прил. закръглен, валчест, кръгообразен, кръговиден, кръгов, околчест прил. формен, оформен прил. сферичен, объл, кълбест, овален, кълбовиден, топчест …   Български синонимен речник

 • кълбест — прил. кълбовиден, кълбообразен, объл, овален, закръглен, валчест, топчест, сферичен, сферообразен …   Български синонимен речник

 • кълбовиден — прил. кълбест, кълбообразен, объл, овален, закръглен, валчест, топчест, сферичен, сферообразен …   Български синонимен речник

 • объл — прил. изоблен, заоблен, окръглен, кръгъл, закръглен, овален, валчест, кълбовиден, кълбест, топчест, сферичен …   Български синонимен речник

 • сферичен — прил. валчест, топчест, кълбест, кълбовиден, овален, объл, кръгообразен, кръгъл …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.